Сезонът на.....ябълките


предлагам рецепта за разкошно ябълково сладкишче.....

1 пакет чаени бисквити

1 пакетче масло

За пандишпановото тесто:

4 яйца

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша олио

1 чаена чаша кисело мляко

1 бакпулвер

Плънка:

1 чаена лъжица канела

2 ябълки

1 чаена чаша смлени орехи

в тавичка за печене се топи маслото, върху него се подреждат бисквитките.....върху тях нарязаните на тънки филийки ябълки....поръсва се с канелата....разпределят се и орехите....от останалите продукти се разбърква пандишпаново тесто, с което се залива цялата история...пече се на 150 градуса, около 45 минутки....поръсва се обилно с пудра захар....след като изстине се реже на формички....в случая ромбчета...върви с ромче...чайче...горещо шоколадче....водичка...

5 коментара:

Lita каза...

питанка имам маслото от 125 гр ли е?
изглежда мн добре, ще го пробвам :)

Anito каза...

125 :)

september-silvia каза...

Много хубава рецепта,още днес ще се пробвам! Имаш покана от мен виж в блога!

Тихомир Ипотпалٓиев каза...

Аз да попитам за сорта на ябълките. По принциц обичам от зелените, дето са леко кисели. Хубавото им че траят дълго. Като си купя 2 кила и си ги оставя на работното място, сервиза , траят по две седмици. Но дали е удачно ябълки без много захар да се употребяват в рецептата?

Anito каза...

@Тихомир Ипотпалٓиев, здравей....точно от зелените бяха и стана екстра на сладост, така че удачно е ....пробвай смело :)