Лесни и полезни трикове срещу глобалното затопляне...


тази вечер ми попадна едно флайърче, съдържанието на което ме накара да се замисля...лесни и полезни трикове срещу глобалното затопляне....

1.Пътувайте отговорно: използвайте по-рядко автомобил, велосипедът за кратки разстояния и влакът за по-дълги са много по-екологичен транспорт. Ако все пак ви се наложи да пътувате с най-директния бич за озона - самолетът, вземете мерки да "обезщетите" въглеродните си емисии.

2.Пазарувайте от местни производители: така не само подпомагате местната икономика, но и ще намалите емисиите на СО2 от тоновете пътуващи стоки всеки ден.

3.Яжте по-малко месо: докато милиони хора умират от глад и жажда, 50% от зърнената продукция на планетата се използва за храна на добитък, а за производството на 1 кг говеждо месо се използнат 13 000л вода.

4.Пестете електричеството: ако винаги изключвате компютъра, зарядното и другите ел. уреди, когато не ги ползвате можете да намалите сметката си за ток с 20%. Дори друг да плаща тока, спестената енергия е спестен ресурс за задъхващата се планета.

5.Внимавайте с опаковките: за производството на 1 пластмасова бутилка от 1,5л се използват 15 литра вода.
За да не ставате съучастници в това ужасяващо разхищение си купете кана за филтриране на питейната вода от чешмата.

4 коментара:

Petya каза...

да,полезни съвети.Макар,че ако се спазваха влиянието им би било нищожно.Знам ,вбесяващо е,аз самата се вбесявам като го казвам.

Bla каза...

Минавам да вметна, че глобалното затопляне е една глобална глупост.

Anito каза...

@Petya L. да така е... @Bla защо? според теб....

september-silvia каза...

Ани,имаш покана от мен,виж в блога ми! Усмихнат уикенд!