Продуктите:
1 пакет дърпани кори на сач "Белла"
2/3 чаена чаша булгур(се вари и се оставя да изстине)
200гр сирене
150мл готварска сметана
1/2 чаена чаша прясно мляко
300гр бланширан и нарязан на ситно спанак
4 яйца
разтопено масло за намазване на корите
От двете яйца, сиренето, половината сметана, булгура и спанака се забърква плънка...в намаслена тава започва подреждането на самата баница...кора, плънка и т.н....завършва се с цяла кора....разрязва се на парчета и се залива със смес от 2-те яйца, прясното мляко, щипка сол и останалата сметана...пече се в умерена фурна...
Ядем, Серем и Мразим.
Преди 1 седмица
1 коментара:
Любителка съм на баниците,
но с булгур не бях виждала:)
Ще я опитам на всяка цена.
Усмихната седмица!
Публикуване на коментар