предлагам рецепта за разкошно ябълково сладкишче.....
1 пакет чаени бисквити
1 пакетче масло
За пандишпановото тесто:
4 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 бакпулвер
Плънка:
1 чаена лъжица канела
2 ябълки
1 чаена чаша смлени орехи
в тавичка за печене се топи маслото, върху него се подреждат бисквитките.....върху тях нарязаните на тънки филийки ябълки....поръсва се с канелата....разпределят се и орехите....от останалите продукти се разбърква пандишпаново тесто, с което се залива цялата история...пече се на 150 градуса, около 45 минутки....поръсва се обилно с пудра захар....след като изстине се реже на формички....в случая ромбчета...върви с ромче...чайче...горещо шоколадче....водичка...
Ядем, Серем и Мразим.
Преди 1 седмица
5 коментара:
питанка имам маслото от 125 гр ли е?
изглежда мн добре, ще го пробвам :)
125 :)
Много хубава рецепта,още днес ще се пробвам! Имаш покана от мен виж в блога!
Аз да попитам за сорта на ябълките. По принциц обичам от зелените, дето са леко кисели. Хубавото им че траят дълго. Като си купя 2 кила и си ги оставя на работното място, сервиза , траят по две седмици. Но дали е удачно ябълки без много захар да се употребяват в рецептата?
@Тихомир Ипотпалٓиев, здравей....точно от зелените бяха и стана екстра на сладост, така че удачно е ....пробвай смело :)
Публикуване на коментар